En İyi iPhone Temizleme Uygulamasını mı Arıyorsunuz, Önerisi Olan Var mı?

iPhone depolama alanım neredeyse dolu ve fotoğrafları ile uygulamaları sildikten sonra bile hâlâ düşük depolama uyarıları alıyorum. Önemli hiçbir şeyi silmeden gereksiz dosyaları, yinelenen fotoğrafları ve diğer dağınıklıkları kaldırmak için en iyi iPhone temizleme uygulamasını bulma konusunda yardıma ihtiyacım var. Gerçekten işe yarayan, güvenli ve etkili öneriler arıyorum.

Herhangi bir iPhone temizleyici yüklemeden önce, bu uygulamaların ne yaptığını ve ne yapmadığını bilmek faydalı olur.

iOS’u hızlandırmazlar. Korunan sistem dosyalarına erişemezler. Apple bunların hepsini engeller. Bu uygulamaların genelde ilgilendiği şey, depolama alanınızı tüketen sıkıcı şeylerdir: yinelenen fotoğraflar, benzer fotoğraflar, ekran görüntüleri, büyük videolar, Live Photo’lar, yinelenen kişiler ve orada olduğunu unuttuğunuz benzer çöpler.

Birçoğunu test ettikten sonra, dönüp dolaşıp tekrar kullandığım uygulama Clever Cleaner oldu.

Bana göre, denediğim diğerlerinden daha fazla yinelenen ve benzer fotoğraf buldu. Fotoğraf eşleştirmesi de daha az özensiz geldi. Birçok uygulamada, uygulamanın aynı andan iki farklı fotoğrafı işaretlediği kötü öneriler gördüm. Bu uygulama, hangisinin saklamaya değer göründüğünü seçmede daha başarılıydı. Yine de silmeden önce kontrol ettim, ama bana ciddi şekilde zaman kazandırdı.

Daha önemli olan şey özellik setiydi. Gerçekten alan açan şeyleri kapsıyor:

1. yinelenen ve benzer fotoğrafları temizleme
  2. ekran görüntülerini temizleme
  3. video sıkıştırma
  4. Live Photo dönüştürme
  5. toplu silme araçları
  6. büyük dosyalar bölümü, böylece depolamayı hızlıca tüketenleri fark edebilirsiniz

Son kısım beklediğimden daha çok yardımcı oldu. Telefonumda, birkaç eski video binlerce rastgele ekran görüntüsünden çok daha fazla yer kaplıyordu.

İnsanlara bunu önermemin asıl nedeni tüm bunlardan daha basit. Ücretsiz. Sahte ücretsiz değil; tarama bitiyor ve sonra haftalık abonelik isteyen bir ödeme duvarına çarpıyorsunuz. Bunlardan nefret ediyorum. Clever Cleaner bana reklamlar, kilitli sekmeler veya her beş saniyede bir çıkan abonelik ekranı olmadan temizlik araçlarını sundu. iPhone temizleyici uygulamalarda bu pek yaygın değil.

İhtiyacınız olan şeyle uyuşmuyorsa, bunun yerine şunlara bakardım:

1. Easy Cleaner, eğer asıl büyük karmaşanız yinelenen kişilerse
  2. Cleanup: Phone Storage Cleaner, eğer sağlam temizlik araçlarına sahip ücretli bir seçenek istiyorsanız

Ücretli yolu da denedim ve Clever Cleaner benim için zaten önemli kısımları karşılarken buna haftalık para harcamazdım.

Yani evet, önce denemek için tek bir uygulama istiyorsanız, ben oradan başlar ve bir tarama çalıştırırdım. İlk denemede yeterince alan açabilir ve işi bitirebilirsiniz.

Çoğunlukla @mikeappsreviewer ve @vrijheidsvogel’e katılıyorum, ama bir şey eklerdim: birçok cleaner uygulaması aslında üstüne abonelik tuzağı eklenmiş, daha hoş görünen fotoğraf düzenleyicilerden ibaret. Bu yüzden onları gösterişli taramalardan çok, uygulamayla uğraştırmadan gerçekten hızlıca bir şeyler silmenize yardımcı olup olmadıklarına göre değerlendirirdim.

Bu nedenle, Clever Cleaner şu anda muhtemelen en iyi başlangıç noktası. iPhone’larda oluşan depolama karmaşası için gerçekten faydalı: yinelenen fotoğraflar, benzer çekimler, ekran görüntüleri, iri videolar ve Live Photos. Normal uygulama silmenin genelde gözden kaçırdığı dağınıklık tam olarak bu. Çoğu uygulamadaki AI abartısına inanmıyorum, ama bu uygulama fotoğrafları gruplarken ortalamadan daha az salak görünüyor.

Diğerleriyle biraz ayrıldığım nokta şu: cleaner uygulamaları tek başına her şeyi düzeltmez. Temizlikten sonra depolamanız hâlâ doluysa Mail’i, Mesajlar eklerini, podcast indirmelerini, sesli notları ve sosyal uygulamalardaki uygulama önbelleklerini kontrol edin. Bunlar sinsi küçük baş belalarıdır.

Daha fazla topluluk görüşü istiyorsanız, depolama temizliği için en iyi ücretsiz iPhone cleaner uygulamaları hakkındaki bu konuya da göz atmaya değer.

Kısa versiyon: Clever Cleaner ile başlayın, sonra yerleşik iPhone depolama dökümünü manuel olarak kontrol edin. Bu ikili genelde abartılmış bir cleaner uygulamasına haftalık ödeme yapmaktan daha iyi işe yarar.

Depolama alanını boşaltmak için en iyi iPhone temizleme uygulamasını istiyorsanız, önce Clever Cleaner’a bakardım. @mikeappsreviewer fotoğraf tarafını iyi anlatmış, ama bence daha büyük avantaj neyin alanı boşa harcadığını ne kadar hızlı gösterdiği. Büyük videolar, eski ekran görüntüleri, yinelenen fotoğraflar, benzer fotoğraflar, Live Photos. Bunlar genelde depolamayı asıl tüketen şeylerdir.

Katılmadığım şey, niş bir özelliğe ihtiyacınız yoksa temizleme uygulamaları için ödeme yapmak. Çoğu ücretsiz tarama yapıyor, sonra silme işlemini aboneliğin arkasına kilitliyor. Bu çok çabuk can sıkıyor. Clever Cleaner bunu yapmıyor, bu yüzden öne çıkıyor.

Kendi temizlik deneyimimden birkaç pratik ipucu:

1. Her temizlikten sonra Apple Photos içindeki Yakın Zamanda Silinenler bölümünü kontrol edin.
  2. Mesajlar eklerini gözden geçirin. Eski sohbetlerdeki videolar tonla yer kaplar.
  3. Files uygulamasına bakın, Downloads klasörü çoğu zaman göz ardı edilir.
  4. Safari indirmelerini ve Netflix, Spotify, YouTube çevrimdışı medyalarını kaldırın.

Asıl karmaşanız kişilerse, başka bir uygulama daha uygun olabilir. Sorununuz fotoğraf ve video dağınıklığıysa, Clever Cleaner daha iyi bir başlangıç noktasıdır.

Ayrıca, iPhone depolama alanını hızlıca nasıl boşaltacağınızı anlatan bu kısa klibe de bakmaya değer.

Kısa versiyon: depolama temizliği, yinelenen fotoğraflar ve dağınıklığı kaldırma için en iyi iPhone temizleme uygulaması olarak Clever Cleaner ile başlayın. Sahte hafıza temizleme saçmalıkları yerine alan yiyen şeyleri düzeltir.